Invoerrechten online kopen

Binnen Europa geen invoerrechten
Doe je een aankoop bij een webshop in een EU land, dan hoef je geen invoerrechten te betalen. Bij online kopen in landen als Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Italië of een ander land van de Europese Unie (EU) heb je dus niet met deze extra kosten te maken.

Online kopen buiten Europa
Het is anders als je de artikelen haalt uit een niet Europees land. Bijvoorbeeld Amerika, Japan of China. In dit geval moet je wel invoerrechten betalen bij de douane.

Onder de 22 euro, geen invoerrechten
Bij bestellingen onder de 22 euro gelden deze extra kosten ook niet. Bij deze kleine bedragen neemt de douane niet de moeite de kosten in rekening te brengen. Het kan dus voordeliger zijn om meerdere kleine bestellingen te plaatsen bij een niet-Europese webshop dan één grote bestelling.

De betaling van de invoerrechten
Betalen doe je nooit aan de douane zelf maar aan de transporteur van het pakketje. Het verrekenen van deze kosten maakt vaak dele uit van de bestelprocedure bij een niet Europese webwinkel.

Hoe hoog zijn de invoerrechten?
Wil je weten wat het kost om een pakketje van meer dan 22 euro te importeren? Gebruik dan de Duty Calculator. Deze calulator berekent de invoerrechten precies voor je. Hieronder vind je deze calculator.