Betalen bij online kopen buitenland

Als we in Nederland een aankoop via internet doen betalen wij deze meestal met ideal. Bij online kopen in het buitenland is dit meestal niet mogelijk. Wat is dan de beste manier van betalen?

Creditcard
Dat kan vrijwel alle gevallen per creditcard of een bankovermaking. Het betalen per creditcard is dan de meest veilige manier van betalen. Bij betaling via een creditcard kun je namelijk makkelijk je geld terug krijgen als het artikel niet geleverd wordt of als u de bestelling wilt annuleren of terugsturen.

In deze gevallen kun je bij de webwinkel je geld terugvragen (zie ook rechten bij kopen buitenland). Weigert de webshop dit te doen dan kun je contact opnemen met de creditcardmaatschappij en deze om terugbetaling verzoeken.

Bankovermaking
Een bankovermaking is ook mogelijk. Nadeel is dat de webwinkel pas na ontvangst van het geld de artikelen zal opsturen, en dat kan bij een betaling naar het buitenland wat meer tijd kosten. Ook kun je het geld niet terughalen als de winkel niet wil meewerken (overigens is dit bij ideal ook niet het geval).

PayPal
Een derde manier van betalen is via PayPal. Veel webshops, ook in het buitenland, ondersteunen dit. Bij PayPal open je een PayPal rekening en betaalt vanaf deze rekening. Dit is alleen interessant als je vaker van deze manier van betalen gebruik maakt. PayPal biedt een goede kopersbescherming en het openen van een rekening en betalingen zijn voor de koper gratis.

Kortom, er zijn volop mogelijkheden om artikelen gekocht bij een webwinkel in het buitenland makkelijk en veilig te betalen.